MojWindows

Každoročný herný veľtrh E3 je označovaný ako sviatok všetkých hráčov, a to rozhodne zaslúžene. Herné štúdia zvučných mien tu predstavujú tie najhorúcejšie novinky a nové projekty, vrátane oficiálnych termínov vydania očakávaných hier, a svoj priestor tu majú aj výrobcovia hardvéru, najmä tí z konzolového sveta.

Chýbať samozrejme nemôže ani Microsoft so svojimi novinkami zastrešenými štúdiom Microsoft Studios, konzolami Xbox a vďaka programu Play Anywhere už aj počítačmi so systémom Windows 10.

Minulý rok sme sa počas „E3-ky“ konečne dočkali oficiálneho odhalenie konzoly Xbox One X, rozšírenia programu spätnej kompatibility o kúsky z pôvodnej konzoly Xbox, či hier Sea of Thieves, State of Decay 2, Playerunknown’s Battlegrounds a Forza Motorsport 7.

Hoci sa toto herné peklo zvykne rozpútať začiatkom leta, portál TheVerge už teraz informuje o presnom dátume, kedy sa na pódiu objavia zástupcovia Microsoftu. Brífing „Xbox E3 2018“, so živým prenosom, má prebehnúť 10. júna o 21:00 nášho času.

Čo sa týka noviniek, ktoré by mohli byť predstavené, vzhľadom na dlhodobú kritiku Microsoftu za nedostatok exkluzivít pre rodinu Xbox One, očakáva sa, že túto skutočnosť aspoň čiastočne napraví, aby tak aj lepšie využil potenciál konzoly Xbox One X.

Prezentované by mohli byť novinky z pripravovanej aktualizácie pre rodinu Xbox One, informácie ohľadom očakávaného pridanie virtuálnej reality, nový prírastok do série Forza, Crackdown 3, či dokonca aj druhú generáciu gamepadu Xbox Elite, o ktorom sa v kuloároch šušká už dlhú dobu. Do vystúpenia Microsoftu ale zostávajú ešte tri mesiace, nejaké tie podrobnosti by sa sme preto ešte mohli dozvedieť.

Náš tip
Prehľad noviniek, ktoré na konzoly prinesie veľká aktualizácia Xbox Spring Update
14.03.2018

+