MojWindows

Podľa predošlým vyjadrení a ubezpečení zo strany zástupcov Microsoftu, mal síce program Windows Insider pre smartóny naďalej pokračovať, no nakoniec sa ukázalo, že opak je pravdou.

Programový manažér Brandon LeBlanc v odpovedi na otázku prostredníctvom sociálnej siete Twitter informoval, že cez program Windows Insider už nebudú vydané žiadne nové verzie systému Windows 10 Mobile. Bez ďalších podrobností to následne potvrdil aj Jason Howar, programový manažér z tímu stojaceho za programom verejného testovania. Po konfrontácii zo strany fanúšikov na margo situácie dodal len toľko, že „Plány sa menia. Tak to už býva.“

Plány sa teda zmenili jasne – program Windows Insider pre smartfóny dostal razantnú stopku a pre doterajších priaznivcov už nemá zmysel naďalej sa doňho zapájať s očakávaním nových testovacích verzií. Microsoft bude vydávať už len opravné a udržiavacie aktualizácie, ktoré mobilný systém ešte nejaký ten čas udržia v chode.

Bohužiaľ, aj tentokrát sme sa o pomerne významnej zmene týkajúcej sa zostávajúcej menšiny fanúšikov Windows smartfónov, dozvedeli len akosi pomimo, bez riadneho oficiálneho stanoviska. Až nápadne sa to podobá na situáciu s operačným systémom Windows RT, ktorý síce nebol oficiálne zrušený, no postupne došlo k jeho úplnému odsunutiu do úzadia a môžme povedať, že dnes už patrí histórii.

26.01.2018

+