MojWindows

Na základe vývoja situácie okolo systému Windows 10 Mobile, kedy Joe Belfiore oficiálne prehlásil, že ďalší vývoj ani príprava nových mobilných zariadení už pre Microsoft nie sú prioritou, bolo viacero používateľov zvedavých, čo to znamená pre budúcnosť programu Windows Insider.

K situácii sa preto ešte začiatkom októbra prostredníctvom sociálnej siete Twitter vyjadril programový manažér Brandon LeBlanc, ktorý uviedol, že Windows Insider bude pre smartfóny pokračovať. Majitelia podporovaných modelov sa tak budú môcť  aj naďalej zapojiť a testovať pripravované verzie mobilného systému.

Hoci Belfiore informoval, že vývoj nových funkcií už nie je pre Microsoft prioritou, čo sme mohli vidieť aj v prípade aktualizácie Fall Creators Update, mobilný systém bude naďalej podporovaný aspoň cez bezpečnostné a opravné aktualizácie. Vyzerá to teda tak, že práve tieto drobné aktualizácie budú môcť Insideri testovať.

Na túto skutočnosť poukazuje aj príprava zostavenia s číselným označením 15400, ktorá bola vo vývojárskej vetve „Feature2“ pripravená pred pár dňami. Nateraz je preto otázne, či sa vôbec do programu oplatí zapojiť, nakoľko podľa dostupných informácií tu nebudú sprístupnené žiadne dramatické novinky.

Windows 10 Mobile bol oddelený do vetvy „Feature2“ dávno predtým, než sme sa prvýkrát dozvedeli smutnú novinu. Mobilný systém postupne síce dostával nové testovacie verzie, no tie obsahovali len minimum noviniek a vôbec po prvýkrát tak došlo k oddeleniu testovacích verzií pre PC a smartfóny, ktoré dovtedy patrili do spoločných vetiev (Redstone1,Redstone2…) a vychádzali s totožným číselným označením.

Ako sa nakoniec ukázalo, spôsobené to bolo skutočne tým, že systém bol napevno oddelený od zvyšku ekosystému Windows 10 do samostatnej vetvy „feature2“, pričom opätovné zjednotenie sa neplánuje.

Náš tip
Microsoft Elite – exkluzívna odnož programu Windows Insider, kam sa len tak niekto nedostane
30.10.2017

+