MojWindows

Microsoft prostredníctvom oficiálneho blogu informoval o rozhodnutí pristúpiť k čiastočnej rekonštrukcii svojej centrály v Redmonde, kde sa usídlil v roku 1986. Plánovaná prerábka sa týka pôvodnej časti kampusu, začať sa má na jeseň budúceho roka a podľa predpokladov má trvať 5 až 7 rokov.

V jeho areály sa momentálne nachádza 125 budov, ktoré poskytujú pracovný priestor pre 47 000 zamestnancov. Tieto kapacity ale už nie sú dostatočné a s ohľadom na ďalší rozmach spoločnosti bude postavaných 6 úplne nových budov a 12 súčasných bude zbúraných a postavených nanovo. V rámci rozširovania tak pribudne priestor pre ďalších 8 000 ľudí.

Okrem výstavby sa počíta aj s terénnymi úpravami, ktoré je potrebné vykonať kvôli prepojeniu existujúcich kampusov pomocou mosta ponad priľahlú diaľnicu. Microsoftu nie je téma vytvorenia prívetivého pracovného prostredia cudzia, preto počíta aj s vytvorením futbalového ihriska, bežeckých chodníkov, obchodov, či rôznych oddychových priestorov. V rámci zveľaďovania okolia by malo dôjsť k vydaniu novej zelene.

Cieľom je vybudovať kampus pre otvorený pohyb chodcov a cyklistov, kvôli čomu dôjde k vybudovaniu rozsiahlych podzemných garáži.

Náš tip
Microsoft sa vracia k prírode, kancelárie postavil priamo v korunách stromov
06.12.2017

+