MojWindows

Microsoft v spolupráci s dizajnérskou spoločnosťou Steelcase prináša do života svoju víziu pre kancelárske priestory budúcnosti. Spolupráca sa zameriava na myšlienku, ako čo najlepšie navrhovať pracovné prostredie a jednotlivé kusy nábytku v časoch, kedy sa moderné technológie menia dramatickou rýchlosťou, čo so sebou prináša nové možnosti ako pracovať. Microsoft pritom zvýrazňuje hlavne päťku takzvaných „kreatívnych priestorov“, ktoré do poslednej kvapky využívajú produkty Surface v závislosti od spôsobu práce, ktorý v nich prebieha.

Priestor označovaný ako „Focus Studio“ je napríklad vytvorený s ohľadom na to, že človek počas dňa potrebuje určitý čas pracovať sám s maximálnym sústredením, no zároveň občas potrebuje poradiť od svojich kolegov. „Duo Studio“ naopak predstavuje priestory, ktoré sú vytvorené s ohľadom na aktívnu spoluprácu členov rovnakého pracovného tímu. Využíva sa tu preto all-in-one počítač Surface Studio a obrovská interaktívna tabuľa Surface Hub. Priestory, kde má človek čo najväčšie možné súkromie a môže tam v pokoji premýšľať alebo relaxovať bez vyrušovania nesú názov „Respite Room“.

null

Steelcase a Microsoft nevidia navrhnuté priestory len ako výber pohodlných stolov, stoličiek a nasadenie moderných technológií. Ide o komplexnú integráciu a ich vzájomnú súhru pre stimuláciu kreativity a efektívnosti práce. Za všetkým sa navyše skrývajú rozsiahle štúdie o tom, ako pracovný priestor dokáže ovplyvniť človeka.

https://www.youtube.com/watch?v=EnZnj3bSOSI

Zverejnené video ukazuje tieto priestory v akcii, no pravdepodobnosť, že by sa niektorá zo spoločností teraz rozhodla podniknúť potrebné investície a vytvoriť obdobné pracovné prostredie pre svojich zamestnancov je veľmi nízka. Napriek tomu ide o atraktívne poňatie toho, ako pomocou moderných zariadení v kombinácii s nábytkom vytvoriť vhodné prostredie pre spoluprácu a moderný pracovný život, ktorý kladie vysoké nároky na flexibilitu a kreativitu.

Náš tip
Microsoft v Taliansku otvoril svoje najmodernejšie sídlo Microsoft House

Microsoft pracovne priestory vizia 2

07.03.2017

+