MojWindows

Okrem toho, že Microsoft čoskoro svoje digitálne obchody zjednotí pod názov Microsoft Store, postupne ich bude rozširovať o novinky očakávané zo strany používateľov. Vybraní členovia verejného testovania nadchádzajúcich verzií systémov pre počítače a Xbox One už teraz získali prístup k takzvaným „darčekovým nákupom“.

Konečne môžu priamo v rámci digitálneho obchodu Microsoft Store zakúpiť obsah ako darček pre svojich priateľov. Táto možnosť sa na konzole Xbox One objavila v rámci najnovšej testovacej verzii systému, ktorú bežní používatelia dostanú ako jesennú aktualizáciu, pravdepodobne už počas októbra. Vedľa tlačidla „Buy“ pre tradičný nákup pre používaný účet pribudlo tlačidlo „Buy as gift“, ktoré slúži práve na nákup obsahu, ktorý chce používateľ niekomu darovať.

Nákup prebieha tradične, rozdielom je to, že v ňom pribudol dodatočný krok pre zvolenie e-mailovej adresy, prípadne Xbox Live Gamertagu obdarovaného. Pri nákupe je taktiež možné uviesť meno odosielateľa, prípadne toto políčko využiť na odoslanie krátkej správy pre prijímateľa. Na strane obdarovaného informácia o darčeku prichádza vo forme e-mailu bez ohľadu na to, ktorá metóda pre jeho identifikáciu bola pri nákupe zvolená. Obsahom je 25 miestny kód, ktorý sa dá vyzdvihnúť na ľubovoľný Microsoft účet cez službu microsoft.com/redeem alebo aplikácie Microsoft Store a Xbox.

Zatiaľ nie je známe, či ide o finálnu implementáciu „darčekových nákupov“, alebo ju Microsoft ešte ďalej vylepší tak, aby obdarovanej osobe hra pribudla na Microsoft účte automaticky, prípadne, či dôjde k ďalšej zmene. Funkcia totiž bola testerom sprístupnená v tichosti bez oficiálneho oznámenia.

Okrem konzoly Xbox One ale bola uvedená aj pre Windows 10 v rámci programu Windows Insider. V aktuálne dostupnej implementácii je značne limitovaná, nakoľko darovať je možné len hry spadajúce do programu Xbox Play Anywhere. Darovať je však možné aj doplnkový obsah ako napríklad balíček áut, či rozšírenie pre titul Forza Horizon 3.

V porovnaní s procesom obdarovania na konzole Xbox One dochádza k jednému rozdielu. Prijímateľa darčeku je možné identifikovať len na základe zadania e-mailovej adresy. Využitie mena v službe Xbox Live tak chýba. Rovnako ale nie známe, či ide o finálnu implementáciu funkcie. V každom prípade, k bežným používateľom by novinka mala doraziť s príchodom aktualizácie Fall Creators Update, ktorá vychádza už 17. októbra.

Zdroj: WindowsCentral

01.10.2017

+