MojWindows

Pridanie funkcie darčekových nákupov, kedy hru zaplatíte vy, no získa ju vami zvolený priateľ sa na zoznam žiadaných rozšírení pre Xbox One nachádza na popredných priečkach už dlhú dobu. Začiatkom júla ale zástupcovia Microsoftu potvrdili, že pridaná bude čoskoro, no termín nekonkretizovali. Podľa dostupných informácií budú darčekové predaje pridané nielen pre Xbox Store, ale aj pre Windows Store, čo by malo pomôcť k zlepšeniu celkového postavenia digitálnych obchodov Microsoftu.

V súvislosti s touto situáciou sa ale do pozornosti dostal aj jeden drobný problém – ako budú používatelia vedieť, ktorú hru je vhodné svojim blízkym darovať? Microsoft sa tomuto problému našťastie pozrel na zúbok a používateľom s tým pomôže druhá pripravovaná novinka, takzvaný „wishlist“, čo je v podstate zoznam želaní prenesený do herného segmentu. Používatelia si sem zaraďujú hry, ktoré sa im poznávajú a predstavujú tip na vhodný darček. Pokiaľ teda budete chcieť niekoho obdarovať hrou, otvoríte si jeho „wishlist“, z ktorého si môžete vyberať a určite nešliapnete vedľa, nakoľko viete, že daná osoba po nej túži.

Na margo toho, v akej fáze sa nachádzajú prípravy týchto dvoch nových funkcií sa zástupcovia Microsoftu Major Nelson a Mike Ybarra vyjadrili počas akcie PAX West. Opäť sme sa však dočkali len vágnych vyjadrení, že jedna z tých noviniek príde „už čoskoro“ a do druhej sa vývojári musia ešte len pustiť. Nebolo však konkretizované, ktorá z nich je ktorá. Major Nelson zároveň uviedol, že Microsoft si je plne vedomý toho, čo používatelia očakávajú od moderného obchodu s digitálnym obsahom a postupne sa k tomu prepracuje.

Náš tip
Microsoft pokračuje v zmenách svojho obchodu Windows Store, upravuje aplikáciu

Vzhľadom na to, že pomaly sa blížia Vianoce, kedy ľudia investujú nemalé peniaze do darčekov a Microsoft zároveň každoročne spúšťa výpredaje hier, je pravdepodobne, že ako prvá bude pridaná práve možnosť „darčekových nákupov“, čo môže pre Microsoft potencionálne priniesť nové zisky.

05.09.2017

+