MojWindows

S tým, ako sa pomaly, ale isto blíži začiatok predaja novej konzoly Xbox One X, Microsoft postupne pristupuje k ukončeniu predaja pôvodnej verzie Xbox One. Z amerických obchodov Microsoft Store bola úplne stiahnutá a webové stránky britských pobočiek ju označujú ako vypredanú. Klasická verzia konzoly Xbox One sa začala predávať takmer pred štyrmi rokmi a postupom času ju nahradil novší model Xbox One S, ktorý je podstatne menší a už nepripomína videorekordér.

Začiatok predaja pre Xbox One nebol príliš úspešný, nakoľko súčasťou balenia bol aj senzor Kinect, kvôli čomu konzola stála o 100 dolárov viac ako jej priama konkurencia PlayStation 4. Microsoft tento rozdiel neskôr korigoval tým, že senzor z balenia jednoducho odstránil. No kým k tomu došlo spoločnosť Sony už získala nejaký ten náskok. Z tejto situácie sa ale Microsoft mohol mnohému priučiť, a aktuálne už snáď vie lepšie reagovať na požiadavky trhu.

Náš tip
Xbox oslavuje 15. narodeniny, zaspomínajte si s nami

Redmondský gigant teraz svoju pozornosť úpenlivo sústredí na najnovší model Xbox One X, ktorým chce poriadne zamiešať karty. Ide totiž o momentálne najvýkonnejšiu hernú konzolu aj pre tých náročnejších hráčov. Len pred pár dňami boli spustené predobjednávky na limitovanú edíciu „Project Scorpio“ a Microsoft je s nimi podľa vlastných vyjadrení spokojný. O Xbox One X hovorí ako o „najrýchlejšie predávajúcom sa Xboxe“. Koľko presne kusov sa predalo je však otázne, nakoľko presné čísla neboli zverejnené.

Náš tip
Microsoft sa pripravuje na príchod Xbox One X, v knižnici je možné vyhľadávať špeciálne upravené hry

Zdroj: TheVerge

26.08.2017

+