MojWindows

Najnovšia testovacia zostava Windows 10 z programu Windows Insider vyvoláva na tvárach používateľov úsmev, a to dokonca v nepríjemnej situácii, kedy dôjde k pádu aplikácie. Môže za to nové znenie textového reťazca, ktorý namiesto tradičnej hlášky „Windows hľadá možné riešenie problémov“ zobrazuje informácie o otváraní brány do inej dimenzie. Chybová hláška pritom nemá žiadny hlboký zmysel, ani žiadnym spôsobom nemení fungovanie procesov na zber informácií o páde aplikácie a hľadanie možnej nápravy.

Ina dimenzia

Microsoft prezradil, že ide len o dočasný popis, kým sa vývojársky tím rozhodne, čo sa bude v takýchto situáciách zobrazovať. Do finálnej verzie Fall Creators Update sa tak prirodzene nedostane, ba dokonca môže zmiznúť už v najbližšej testovacej verzii Windows 10.

Ide o podobnú situáciu, ako keď ikonickú „modrú obrazovku smrti“ nahradila v testovacích zostavách jej zelená varianta. Používatelia si najskôr rovnako mysleli, že ide len o „Easter Egg“, no neskôr sa ukázalo, že iná farba obrazovky má svoje reálne opodstatnenie.

04.07.2017

+