MojWindows

Informácie z dokumentov komisie FCC ohľadom pripravovanej klávesnice sa ukázali byť správne. Microsoft konečne oficiálne predstavil najnovší prírastok do série svojho štýlového príslušenstva – klávesnicu s názvom „Microsoft Modern Keyboard with Fingerprint ID“, ktorá bola zaradená do ponuky obchodu Microsoft Store.

Náš tip
Prehľad užitočných klávesových skratiek pre Windows 10

Presne ako sa predpokladalo, po stránke dizajnu ide o prakticky totožný model, akým je klávesnica Surface Keyboard predstavená v októbri 2016 po boku all-in-one počítača Surface Studio. Používať sa dá jednak bezdrôtovo cez Bluetooth alebo klasicky pomocou odoberateľného kábla. Najväčším rozdielom a hlavným lákadlom nového modelu je ale čítačka odtlačkov prstov s podporou bezpečnostnej funkcie Windows Hello. Čítačka je pritom šikovne zabudovaná do samostatného klávesu vedľa pravého „Alt-u“.

Presný termín dostupnosti zatiaľ nie je známy, no predajná cena bola stanovená na 130 dolárov. Nová klávesnica tvorí po stránke dizajnu pár s najnovším modelom ikonickej myšky Surface Arc Mouse.

Náš tip
16 klávesových skratiek, ktoré by mal poznať každý používateľ aplikácie Word

16.06.2017

+