MojWindows

Microsoft už aj pre bežných používateľov aktualizoval svoj hudobný prehrávač Groove Hudba, ktorý je štandardnou súčasťou operačného systému Windows 10. Pred pár týždňami totiž nová verzia dorazila len k členom programu Windows Insider na otestovanie. Aktuálne si ju už ale môžu vychutnať aj používatelia produkčnej verzie systému.

Nová verzia aplikácie Groove Hudba s číselným označením 10.17042.14111.0 uľahčuje vytváranie playlistov, kedy pri výbere autora alebo žánru dokáže vygenerovať zoznam piesní podobného štýlu. Používateľ si potom môže funkciu „optimalizovať“ tým, že označí, ktoré piesne z automatického výberu sa mu skutočne páčili. Groove Hudba pri výbere vychádza z obsahu hudobnej knižnice a piesní, ktoré sú najčastejšie prehrávané.

Fluent-Groove-II

Vylepšením je aj možnosť priameho prehrávania hudobných videí. Tá sa bohužiaľ vzťahuje len na predplatiteľov služby Groove Music Pass. Nová verzia okrem toho zavádza vizuálne prvky dizajnového jazyka Fluent Design, a to pre počítače aj smartfóny. Dostupná je klasicky cez Windows Store.

Groove-Hudba

03.06.2017

+