MojWindows

Microsoft pre svoj operačný systém Windows 10 pripravuje novú funkciu HomeHub, pomocou ktorej chce konkurovať zariadeniam pre inteligentnú domácnosť ako Amazon Echo. Funkcia slúži na to, aby pre počítače vytvárala rodinné pracovné prostredie so zdieľaným prístupom ku kalendáru, aplikáciám a novej uvítacej obrazovke.

microsofthomehub_10

Microsoft do funkcie  plánuje zabudovať aj podporu pre ovládanie ostatných zariadení inteligentnej domácnosti ako napríklad žiarovky Philip Hue, pričom Windows 10 bude slúžiť ako hlavné ovládacie centrum. Predpokladá sa, že Microsoft v spolupráci s partnermi postupne uvedie viacero nových zariadení využívajúcich digitálnu asistentku Cortana, ktoré bude možné ovládať cez HomeHub.

microsofthomehub_2

Základná obrazovka zobrazuje dôležité informácie o plánovaných udalostiach, priestor na písanie dôležitých poznámok a ďalšie užitočne prvky. Dôležitým aspektom novej funkcie bude hlasové ovládanie pre jednoduchý prístup k rôznym funkciám a aplikáciám systému Windows 10, ale aj ovládanie spárovaných zariadení. Chýbať pritom nemá ani prebúdzanie zariadení pomocou hlasových pokynov.

microsofthomehub_7

Pripravovaná funkcia HomeHub sa má v systéme objaviť už v septembri tohto roka spolu s významnejšími vylepšeniami pre Cortanu a podporou pre jednoduché ovládanie zariadení inteligentnej domácnosti ako Hue, Nest a SmartThings. Hoci má byť funkcia HomeHub dostupná pre všetky počítače, používanie optimalizovaného hardvéru má určite svoje opodstatnenie.

microsofthomehub_6

Už teraz má prebiehať intenzívna spolupráca s hardvérovými partnermi ako HP a Lenovo s cieľom vytvoriť napríklad nové počítače typu all-in-one.  Microsoft naplánoval na 23. mája veľkú prezentáciu v Šanghaji, kde by mal prezentovať práve túto a ďalšie podobné novinky.

Zdroj: TheVerge

10.05.2017

+