MojWindows

Hoci drvivá väčšina používateľov systému Windows 10 ešte stále trpezlivo čaká na postupné sprístupnenie aktualizácie Creators Update, objavujú sa aj nadšenci, ktorí si ju už nainštalovali ručne, a teraz pokukujú po informáciách o ďalších pripravovaných novinkách.

Reč je konkrétne o veľkej aktualizácii známej ako Redstone 3, ktorá má byť vydaná niekedy koncom tohto roka. O tom, čo všetko do systému prinesie, zatiaľ vieme len veľmi málo. Okrem vecí, ktoré boli z Creators Update posunuté na neskoršie vydanie, by sme sa ale mali dočkať poriadnych zmien používateľského rozhrania pomocou nových vizuálnych prvkov.

Project Neon Tabletovy mod

Tie sú známe pod kódovým označením Project NEON, a vďaka sérii uniknutých materiálov, ako aj šikovným vývojárom postupne získavame aspoň základný prehľad o tom, akým smerom sa Microsoft pravdepodobne vydá pri očakávanom „facelifte“ svojho systému.

Project Neon animacia

Najnovšie koncepty zachytávajúce nové animácie a rozhrania aplikácií zverejnil portál Thurrot.com s odvolaním na svoje dobre informované zdroje. Zaujímavým prvkom je vybavená aplikácia Groove Hudba. Hlavný obrázok interpreta sa pohybuje zároveň s tým, ako používateľ presúva aplikáciu po ploche.

Project Neon animacia 2

Očakáva sa, že Microsoft bude o pripravovanej aktualizácii a jej častiach informovať počas konferencie Build 2017 začiatkom mája. Dovtedy sa ale pravdepodobne ešte nejaká tá informácia objaví.

08.04.2017

+