MojWindows

Viac ako pred dvomi mesiacmi sa objavili informácie, že Microsoft plánuje svoje aplikácie balíka Office previesť pod platformu UWP a následne ich sprístupniť cez Windows Store. Odvtedy bolo akosi ticho, no momentálne to vyzerá tak, že od týchto plánov nebolo upustené, a čoskoro dôjde k ich naplneniu.

Ako súčasť interného testovania bola vo Windows Store zverejnená hneď séria aplikácií Office označená kódovými názvami ako Soup, Breakfast, či Sandwich. Skrývali sa za nimi ale staré známe aplikácie ako OneNote, Word, Excel, či PowerPoint. Nechýbala pritom ani možnosť zakúpiť predplatné pre službu Office 365, to všetko priamo cez Windows Store.

Microsoft-Excel

Medzičasom síce došlo k ich odstráneniu, no zverejnené boli dostatočne dlho na to, aby si ich všimlo viacero pozorných používateľov.

Je pravdepodobné, že vo Windows Store budú aplikácie aj predaj predplatného oficiálne sprístupnené 2.mája počas prezentácie, ktorú zvolal Microsoft. Zameraná má byť na systém Windows 10 Cloud, ako aj oblasť vzdelávania, kam balíček Office rozhodne patrí. Spomínaný systém navyše umožňuje inštalovať aplikácie výhradne z Windows Store, a tak by uvedenie bok po boku rozhodne dávalo zmysel.

Microsoft-Word

Náš tip
Holandská polícia spravila pri nákupe licencií Microsoft Office chybu, stála ju 3 milióny eur
24.04.2017

+