MojWindows

Informácie o tom, že Microsoft pripravuje jarnú prezentáciu nových softvérových a hardvérových produktom kolovali už dlhšiu dobu. Až teraz sa ale konečne potvrdili na základe toho, že spoločnosť začala rozposielať pozvánky médiám.

Akcia prebehne 2.mája v New Yorku a nakoľko sa s ňou spája označenie #MicrosoftEDU, je celkom jasné, že bude zameraná na veci súvisiace so vzdelávaním.

Počítať s predstavením dlhodobo očakávaného smartfónu Surface Phone, či nového modelu Surface Pro by preto bolo zbytočné. Navyše ani nová generácia Surface Book ešte nie je pripravená na svoju premiéru. Tieto kúsky tak pravdepodobne uvidíme až omnoho neskôr.

Napriek tomu môžeme počítať s tým, že Microsoft nejaké tie hardvérové produkty predsa len uvedenie na trh. Postavené by mohli byť na novej verzii operačného systému Windows 10 s prívlastkom Cloud, ktorý má byť podľa neoficiálnych informácií uvedený práve počas tejto prezentácie. Vo všeobecnosti ale pôjde o prezentáciu nových softvérových a hardvérových riešení pre učiteľov a študentov.

Na pódiu by sa mal objaviť známy Joe Belfiore, ktorý sa do Microsoftu vrátil po viac ako ročnej prestávke. Jeho nová pozícia pritom súvisí s vylepšovaním operačného systému Windows 10 pre vzdelávací sektor. Toto načasovanie preto nie je žiadnou náhodou.

13.04.2017

+