MojWindows

Spoločnosť Microsoft dočasne príde o svojho dlhoročného zamestnanca a súčasného viceprezidenta. Je ním samozrejme Joe Belfiore, ktorý strávil v Microsofte 25 rokov a ako dôvod svojho odchodu uviedol svoju rodinu. Chce s ňou totiž tráviť viac času ako aj spomenul na svojom profile na sociálnej sieti.

Jeho odchod by mal nadobudnúť platnosť už v novembri a návrat má naplánovaný na leto 2016. Tvorí totiž neoddeliteľnú súčasť spoločnosti Microsoft a po uplynulé roky veľmi pomohol s rozvojom mobilnej platformy Windows Phone, ako aj s tvorbou samotného operačného systému Windows 10. Belfiore tak nebude pri veľkom míľniku, na ktorom sa do veľkej časti podieľal. Je ním samozrejme uvedenie novej mobilnej platformy Windows 10 Mobile, ktorá má na trh zavítať už tento december.

Belfiore začne cestovať so svojimi deťmi a ďalšími 600 študentmi po rôznych krajinách sveta až v januári v rámci vzdelávacieho programu „Semester at Sea“ . Na dotváraní platformy Windows samozrejme bude aj naďalej pokračovať po jeho návrate v lete 2016.

Zdroj: windowscentral

22.10.2015

+