MojWindows

Po vzore programov verejného testovania Windows, Office a Xbox Insider si Microsoft aktuálne pripravil niečo obdobné aj pre softvérových vývojárov. Tím je určený nový program s názvom Visual Studio Preview, ktorý poskytne predčasný prístup k novým funkciám pre Visual Studio. Podobne ako ostatné programy spadajúce do skupiny Insider, aj tu budú zapojení vývojári testovať pripravované verzie a vylepšenia pre obľúbené vývojové prostredie ešte pred tým, ako sa dostanú do bežnej produkcie. Rovnako tak je možné, ba priam až očakávané, že s Microsoftom budú pomocou integrovaných nástrojov komunikovať zasielaním pripomienok, návrhov na úpravu a hlásením odhalených chýb.

Visual Studio Preview

Podľa informácií zverejnených na oficiálnej stránke, bude Visual Studio Preview pravidelne dostávať nové verzie s množstvom opráv a nejakými tými vylepšeniami. Ako v prípade každého verejného testovania Microsoft prízvukuje, že zverejnené verzie budú obsahovať chyby a dokonca môže dôjsť aj k situácii, kedy nebudú použiteľné pre reálny vývoj. Testovaciu verziu (Preview) vývojového prostredia Visual Studio bude našťastie možné nainštalovať po boku produkčnej verzie bez akýchkoľvek problémov.

Dôležité je tiež upozorniť na skutočnosť, že Preview verzia nie je určená na komerčné použitie. Pripomeňme, že len prednedávnom bola ohlásená odnož programu Windows Insider určená pre firemný segment. Microsoftu sa tak verejné testovanie zjavne osvedčilo.

10.03.2017

+