MojWindows

Verejné testovanie produktov pred ich vydaním je pre Microsoft obrovskou pomocou. Od reálnych používateľov týmto spôsobom získava obrovské množstvo odozvy, nápadov a informácií o chybách, čo jednak urýchľuje vývoj aj odstraňovanie rôznych chýb.

Okrem programu Windows Insider, kde bežní ľudia môžu testovať predprodukčné verzie operačného systému Windows 10 pre počítače a smartfóny, je k dispozícii aj program Xbox Insider pre hernú konzolu, ako aj Office Insider. Hoci sa doteraz verejné testovanie sústredilo len na bežných používateľov, aktuálne došlo k rozhodnutiu zmeniť to.

Windows Insider Program for Business

Počas najbližších mesiacov bude spustený program Windows Insider Program for Business, skrátene označovaný ako WIP4Biz. Táto odnož bude určená pre firemný segment, teda podniky a rôzne firmy. Ponúkať bude v podstate rovnaké veci ako to je v prípade programu pre bežných používateľov, výnimkou je akurát ich prispôsobenie pre nasadenie vo firemnom prostredí. IT správcovia nemajú byť ukrátení o oficiálne blogy, diskusné fóra pre odovzdávanie spätnej odozvy, či dokonca rôzne udalosti pre testerov.

Pripravovaný program bol formálne oznámený na konferencii Ignite v Austrálii. Jeho primárnym cieľom je pomôcť správcom firemnej infraštruktúry, ktorí získajú možnosť v predstihu sa pripraviť na vydanie novej verzie operačného systému Windows 10.

Zdroj: Neowin

16.02.2017

+