MojWindows

Microsoft len pred pár dňami aktualizoval svoju aplikáciu Skype Preview určenú pre Windows 10. Nová verzia 11.9.239 je aktuálne dostupná pre testerov zapojených do programu Windows Insider. Aktualizácia priniesla niekoľko nových funkcií, medzi ktorými je ľahšie zdieľanie súborov, ktoré je možné potiahnuť priamo do okna konverzácie. Ďalšími drobnými, ale vítanými vylepšeniami je zobrazovanie náhľadov pri posielaní odkazov na webové stránky a indikátor neprečítaných správ.

Nová verzia okrem toho prináša aj vylepšenia v segmente používateľských profilov. Používateľom je možné zavolať priamo z ich profilu, rovnako je možné pridať si ich medzi kontakty, odstrániť ich alebo zablokovať. V prípade, že používateľ nemá zvolenú fotku, budú sa mu v profilovom obrázku zobrazovať iniciály jeho mena. Zmien sa dočkali aj nastavenia aplikácie. V rámci Skype Preview je možné nastaviť predvolenú kameru, mikrofón a reproduktor. Používatelia, ktorí s aplikáciu už strávili nejaký ten čas, hlásia, že oproti predošlým verziám sa podstatne zlepšila aj stabilita spojenia so servermi. Konektivita tak musela prejsť taktiež určitými zmenami.

Množstvo z uvedených noviniek bolo súčasťou klasickej desktopovej aplikácie už dlhú dobu a je len dobré, že Microsoft ich integroval aj do svojej univerzálnej verzie Skype Preview.

Náš tip
Skype ukončí podporu pre Windows Phone 8 a 8.1

01.11.2016

+