MojWindows

Microsoft na akcii v New Yorku predstavil viacero noviniek, vrátane ďalšej veľkej aktualizácie pre Windows 10. Tá bude okrem iného zameraná aj na hernú komunitu, ktorej prinesie jednoduchšie vytváranie herných turnajov a uľahčí streamovanie herného obsahu cez integráciu služby Beam.

Jednoduchšie a interaktívnejšie vysielanie vďaka integrácii Beam

Dnes si hráči na počítačoch s Windows 10 vychutnávajú okamžitý prístup k herným funkciám ako Game DVR cez Game Bar (prístupné cez kombináciu kláves Windows + G), ktoré zjednodušujú zdieľanie epických momentov s priateľmi na Xbox Live. S vydaním aktualizácie Creators umožní Game Bar hráčom vysielať cez Beam z ktorejkoľvek hry takmer okamžite.

Uvoľnenie Beam aj pre Xbox prinesie oveľa interaktívnejšie herné zážitky nielen pre hráčov, ale aj divákov na Xbox One a počítačoch s Windows 10 a umožníme im sledovať živé vysielanie a takisto aj vzájomne komunikovať so streamermi v reálnom čase. Technológia Beam bude zabudovaná priamo do Windows 10 a Xbox One, takže sa streamerom môže stať každý.

Arena na Xbox Live pridáva hráčmi generované turnaje

Arena na Xbox Live (dostupná zatiaľ iba v Preview programe) prináša každému hráčovi bez rozdielu zábavu a zdravé súťaženie. Do Arena na Xbox Live pribudnú hráčmi vytvárané turnaje. Umožnia jednoducho si nastaviť vlastné pravidlá pre turnaj, pozvať priateľov aj sledovať jeho priebeh bez rozdielu na používané zariadenie (Xbox One alebo počítač s Windows 10). Vytváranie a spravovanie vlastných turnajov na Xbox Live tak bude podstatne jednoduchšie.

Funkcie ako Clubs, Looking for Group, Arena na Xbox Live a cross-play medzi Xbox One a počítačmi s Windows 10, umožňujú rýchlejšie spojenie s hráčmi, ktorí zdieľajú rovnaké záujmy, aby ste sa mohli zabaviť spolu na Xbox Live. A nakoniec dobrá správa pre audiofilov, Blu-ray prehrávač na Xbox One bude čoskoro podporovať bitstream audio pass-through vrátane Dolby Atmos.

31.10.2016

+