MojWindows

Microsoft síce predstavil hlavne časť noviniek z nadchádzajúcej aktualizácie pre Windows 10, no nezabudol ani na hardvérovú oblasť. Tam síce hviezdil all-in-one Surface Studio, no svoj priestor dostal aj hybrid Surface Book.

Odhalená bola jeho nová, výkonnejšia verzia označovaná ako Surface Book i7. V porovnaní so svojim predchodcom má ponúkať až dvojnásobný grafický výkon vďaka použitiu grafickej karty Nvidia GeForce GTX 965M. Vylepšením prešla aj výdrž, ktorá je o 30% lepšia a dosahovať má až 16 hodín. Microsoft sa na zúbok pozrel aj systému chladenia. Ten celkovo prepracoval a pridal aj druhý vetrák. Všetky tieto zmeny si ale vyžiadali svoju daň. Hrúbka a váha zariadenia mierne narástli.

surface-book-i7

S výnimkou výkonnejšej grafickej karty sa ostatné parametre nezmenili. Stále je to rovnaký procesor Intel Core i7 šiestej generácie, 8 alebo 16 GB operačnej pamäte a SSD úložisko s maximálnou kapacitou 1 TB. Rovnaké je to aj v prípade obrazovky, opäť tu nájdeme 13,5-palcovú uhlopriečku, rozlíšenie 3000 x 2000 pixelov a stranový pomer 3:2.

surface-book-i7-5

Predobjednávky na Surface Book i7 sú už spustené, dodávky majú začať od 10. novembra. Cena začína na 2399 dolároch.

https://www.youtube.com/watch?v=A1OsmndtIrY

27.10.2016

+