MojWindows

To, o čom sa dlhú dobu špekulovalo sa dnes stalo skutočnosťou. Microsoft rozšíril svoju produktovú radu Surface o All-in-One počítač – Surface Studio. Nový štýlový počítač je zameraný pre všetkých aktívnych tvorcov obsahu a profesionálov. Dostupný bude v limitovanom počte. Cena začína na 2999 dolárov a model v najvyššej výbave stojí 4199 dolárov.

microsoft-surface-studio-3

Surface Studio zaujme už na prvý pohľad svojou obrovskou 28-palcovou obrazovkou, ktorú sa Microsoftu podarilo osadiť do 12,5 milimetrov hrubého hliníkového tela. Ide tak o momentálne najtenší monitor, aký bol kedy vyrobený.

microsoft-surface-studio-2

Obrazovka je dotyková, má stranový pomer 4:3 a ponúka ohromné rozlíšenie 4500 x 3000 bodov, čo predstavuje výstup 13,5 milióna bodov. V porovnaní so 4K televízormi ide o 63% viac bodov. Zaujímavá je aj technológia True Scale, kedy jeden palec na obrazovke predstavuje jeden palec v skutočnosti, vďaka čomu náhľady dostávajú nový rozmer.

Zabudované pánty ju umožňujú skloniť až do 20 stupňového uhla, čo je takmer rovnobežná poloha. Ocenia to hlavne ľudia, ktorí pracujú s dotykovým perom pri kreslení a úprave dokumentov.

microsoft-surface-studio

Samotný počítač je umiestnený v malom obdĺžniku pod obrazovkou, kde je zabudovaný aj zdroj. Srdcom počítača je procesor Intel Core i5 alebo i7 šiestej generácie, ktorému sekunduje maximálne 32 GB operačnej pamäte a grafická karta Nvidia GTX 965M až 980M, v závislosti od konkrétneho modelu. Ako úložisko pre operačný systém a aplikácie slúži hybridný pevný disk s kapacitou až 2 TB.

Základňa sa stará aj o bohatú konektivitu. Na jej zadnej strane nájdeme audio jack, čítačku SD kariet, Mini DisplayPort, Ethernet a štvoricu USB 3.0 portov. Vo výbave nechýba ani zabudovaný mikrofón, podpora pre bezdrôtové ovládače Xbox, či predná kamera s rozlíšením 5 Mpx a podporou funkcie Windows Hello.

Foto: WindowsCentral

26.10.2016

+