MojWindows

Zdá sa, že prechádzame obdobím, kedy sa viacerí tvorcovia bezpečnostných riešení zamerali na inovácie produktov. Okrem spoločnosti Kaspersky Lab, ktorá novinky predstavila včera, svoje nástroje vylepšil aj ESET.

Konkrétne sa zameral na bezplatne dostupný nástroj ESET Online Scanner. Ten pre operačný systém Windows poskytuje kompletné skenovanie počítača a čistenie od škodlivého kódu. Neposkytuje však rezidentnú ochranu, firewall ani podobné funkcie, ktorými by používateľa chránila v reálnom čase. Pri podozrení, že systém bol infikovaný ale rozhodne príde vhod.

ESET Online Scanner

Najväčším vylepšením je možnosť inštalácie bez toho, aby používateľ potreboval administrátorské práva, čo má používanie podstatne urýchliť. Scanner navyše obsahuje dodatočné funkcie určené na odstraňovanie malwaru ako napríklad:

  • Autostart locations scan – Umožňuje hľadanie skrytých hrozieb v Autoskart lokalitách a boot sektore.
  • Čistenie malwaru v registroch – Odstraňuje škodlivý kód, ktorý sa nachádza v systémových registroch.
  • Čistenie počas reštartu s následným opakovaným skenom – Ak je to potrebné, ESET Online Scanner dokáže vyčistiť najvytrvalejší malware automaticky po reštarte.

ESET Online Scanner

Pokiaľ by ste mali podozrenie, že váš počítač je infikovaný, prípadne tento nástroj len chceli vyskúšať, nájdete ho na webe spoločnosti ESET.

13.09.2016

+