MojWindows

Spoločnosť Kaspersky Lab dnes v Bratislave predstavila novú verziu svojho bezpečnostného softvéru Kaspersky Internet Security – multi-device. Ide o komplexné riešenie na ochranu používateľov Windows, Mac či Android zariadení pred rôznymi škodlivými softvérmi, nebezpečnými webovými stránkami, online sledovaním, internetovými podvodmi a podobne. Verzia určená pre operačný systém Windows sa tak dnešným dňom dočkala viacerých noviniek.

Kaspersky Internet Security

Bezpečné pripojenie

Funkcia „Bezpečné pripojenie“ používateľom poskytuje šifrovanie všetkých dát odoslaných a prijatých v rámci siete. Funkcia príde vhod hlavne na cestách, kedy sa využívajú verejné Wi-Fi siete. Bezpečné pripojenie je možné spustiť ručne, prípadne automaticky podľa toho, s akým obsahom sa začne pracovať. Napríklad ak si používateľ otvorí stránku internetového bankingu alebo rôzne platobné portály. Kaspersky Lab používateľom v rámci jednej licencie ponúka 200 MB šifrovanej prevádzky. Ponúka aj neobmedzený objem, no už za dodatočný mesačný alebo ročný poplatok.

Kaspersky Internet Security

Aktualizácia softvéru

Jedným z najčastejšie využívaných spôsobov, akým vie malvér preniknúť do počítača, je využívanie zraniteľností v inštalovaných programoch. Hoci vývojári častokrát vydávajú aktualizácie, používatelia im prílišnú pozornosť nevenujú. Kaspersky Lab chce túto situáciu vylepšiť práve cez funkciu „Aktualizácia softvéru“.

Tá na overených stránkach výrobcov vyhľadá dostupné aktualizácie pre programy a po odsúhlasení ich stiahne a nainštaluje. Našťastie sa myslelo aj na situáciu, kedy je z nejakého dôvodu nutné používať staršiu verziu programu. Používateľ si vtedy môže vybrať ručnú aktualizáciu alebo program zaradiť do výnimiek, ktoré aktualizáciu nevyžadujú.

Kaspersky Internet Security

Mazanie softvéru a ďalšie vylepšenia

Treťou a poslednou novinkou, ktorá bola predstavená, je funkcia určená na vyhľadanie programov, ktoré vykazujú potenciálne riziko. Zobrazí podrobné informácie o každom programe, ktorý je inštalovaný bez vedomia alebo jasného súhlasu používateľa. Zahrnuté majú byť aj programy, ktoré spomaľujú zariadenie, v informáciách o svojich funkciách zavádzajú, zobrazujú reklamné banery alebo sú málo využívané. Rozhodnutie o tom, či program bude odstránený alebo nie, naďalej zostáva na používateľovi.

Kaspersky Internet Security – multi-device bol navyše rozšírený o technológiu viacvrstvovej ochrany finančných transakcií, technológiu prevencie pred inštaláciou nežiaducich aplikácií a blokovanie reklamných prvkov v prehliadači.

Kaspersky Internet Security

12.09.2016

+