MojWindows

V krátkej náväznosti na zverejnenie buildu 14371 sme privítali ďalší testovací build s označením 14372. Dostupný je pre počítače a smartfóny v okruhu Fast ring. Drobné zvýšenie číselného označenia zodpovedá minimum zmien, ktoré Microsoft do systému zakomponoval v porovnaní s predošlou verziou. Podľa zverejnených informácií obsahuje hŕstku opráv s cieľom zlepšiť celkový výkon a stabilitu systému, no konkrétne úpravy neboli popísané. Situácia napovedá tomu, že vývojárske práce na nadchádzajúcej aktualizácii Anniversary Update už pomaly finišujú.

Druhá podstatná novinka je vydanie rozšírenia Evernote Web Clipper pre prehliadač Microsoft Edge. Pomocou neho je možné jednoduchým spôsobom ukladať časti alebo celé webové stránky do služby Evernote, zvýrazňovať na nich informácie, robiť ďalšie úpravy a zdieľať ich prostredníctvom sociálnych sietí.

Microsoft síce nezverejnil presný zoznam vykonaných opráv, no podelil sa o zoznam známych chýb.

Známe chyby pre PC

  • Kliknutie na siete alebo VPN pripojenia v zozname zobrazovanom z notifikačnej oblasti nespustí sieťové nastavenia, tak ako by malo.
  • Pridané rozšírenie Evernote Web Clipper obsahuje množstvo nedostatkov. Napríklad sa nemusí spustiť na určitých webových stránkach, v niektorých situáciách chýbajú náhľadové obrázky a prítomné je aj množstvo vizuálnych chýb.
  • Pri povolení Vývojárskeho módu bude zobrazená chybová hláška kvôli problémom s potrebnými balíčkami. Toto znemožňuje používanie nástroja Device Portal. Na odstránení tejto chyby sa pracuje prioritne.

Známe chyby pre smartfóny

  • Zmenil sa formát zálohy systému ukladanej vo OneDrive. Pri obnovení na produkčnú verziu (build 10586) sa neobnoví rozvrhnutie hlavnej obrazovky.
  • Smartfóny s čipsetom SoC 8974 ako Lumia 830, 930 a 1520 majú problém s nízkou výdržou batérie.
  • Objavujú sa problémy s opakujúcim sa odpájaním od Wi-Fi.
27.06.2016

+