MojWindows

Pre Microsoft bol včerajšok veľkým dňom. Okrem toho, že konečne vydal finálnu aktualizáciu na Windows 10 Mobile, nezabudol ani na Insiderov. Pre nich zverejnil nový testovací build 14291 a to jednak pre smartfóny, ako aj pre počítače.

Okrem vylepšenej aplikácie Mapy, novej aplikácie Feedback Hub, pripínania jednotlivých kariet a ľahšiemu presunu na vložené stránky v Microsoft Edge sú hlavným ťahákom práve rozšírenia pre uvedený prehliadač.

edge-paste-to-goMomentálne sú pre Insiderov na vyskúšanie dostupné tri rozšírenia. Microsoft Translator, Reddit Enhancement Suite a Mouse Gestures.

Rozsirenia

V momentálnej fáze testovania musia byť rozšírenia musia inštalované ručne. Spôsob inštalácie sa časom podstatne zjednoduší a bude prebiehať pomocou obchodu Microsoft Store. Pripravené bolo aj video, ktoré názorne demonštruje, ako pri manuálnej inštalácii postupovať. V priebehu roka sa pritom máme dočkať ďalších a ďalších prírastkov.

Aké opravy priniesol build 14291 pre PC?

Opravený bol problém, ktorý spôsoboval deformáciu notifikačnej oblasti pokiaľ bola zapnutá možnosť „Vždy zobrazovať všetky ikony v notifikačnej oblasti“.

Opravený bol problém, ktorý spôsoboval, že nebolo možné pripájať sa na Wi-Fi využívajúce zabezpečenie WEP.

Opravený problém, ktorý v prehliadači Edge na niektorých zariadeniach s 8-palcovou obrazovkou spôsoboval, že krížik na zatvorenie stránky bol mimo obrazovky. Navyše bola upravená práca s odporúčanými stránkami, ktoré sa zobrazujú pri zadávaní adresy. Tie niekedy boli vyhľadávané ako reťazce textu namiesto toho, aby sa s nimi pracovalo ako s URL.

Ikona zobrazujúca pripojené USB zariadenie sa už v notifikačnej oblasti nebude pri odpájaní meniť na starú ikonu.

Známe chyby buildu 14291 pre PC

Zariadenia Surface Pro 3, Surface Pro 4 a Surface Book po inštalácii buildu mrznú a nefunguje im klávesnica ani dotyková obrazovka. Používatelia sú tak nútení vykonať tvrdý reštart pomocou tlačidla na zapnutie, čím sa situácia má vyriešiť.

Nástroje od spoločnosti Kaspersky nefungujú. Kým nebude situácia vyriešená, odporúčané je používať Windows Defender alebo bezpečnostné riešenia iného výrobcu.

Pri pripojení rôznych konzolových herných ovládačov môže dôjsť k zamrznutiu systému.

Niektoré staršie aplikácie ako Windows Live Mail, Expression Encoder 4, QQ a podobne sú predčasne ukončované (padajú).

18.03.2016

+