MojWindows

Microsoft pokračuje vo svojich zabehnutých koľajach a už takmer tradične vydáva aktualizácie pre „desiatku“, ktorá je dostupná bežným používateľom. Zároveň aktualizoval aj mobilný Windows 10 pre najnovšie zariadenia predávané priamo s novým systémom, ako aj Insiderov zaradených v Slow Ringu. V obidvoch prípadoch ide o build s totožným číselným označením 10586.164.

Windows 10 Mobile build 10586.164

V prípade mobilnej „desiaty“ sa podľa informácií, ktoré na oficiálnom fóre poskytol zástupca Microsoftu nedočkáme žiadnych prevratných vylepšení. Predošlý build 10586.122 má byť okrem pár drobností takmer identický s týmto novým. Vylepšená mala byť rýchlosť ukladania snímok obrazovky, prehrávanie videí a otváranie PDF súborov v prehliadači Microsoft Edge. Okrem toho mali byť odstránené bližšie nešpecifikované problémy systému.

Doplnené : Nakoniec bol predsalen zverejnený podrobný zoznam zmien, ktorý ukazuje, že oproti predošlému buildu ich bolo požehnane.

Vylepšená bola spoľahlivosť notifikácií, vrátane tých týkajúcich sa textových správ a budíkov. Zlepšeniami prešiel aj proces zálohy textových správ za účelom znížiť spotrebu dát a batérie. V prehliadači Microsoft Edge boli opravené problémy s odporúčaním webových stránok pri zadávaní adresy, funkciou „Zatvoriť všetky okná“ a  Word Flow-om. Opravený bol aj problém, ktorý spôsoboval, že Outlook Mail, Outlook Kalendár a aplikácia Ľudia neboli schopné detekovať Microsoft účet. Problém s dočasným vypnutím Wi-Fi pripojenia pri jeho dlhom používaní bol vyriešený. Rovnako tak bola vyriešená aj chyba spôsobujúca problém s aktualizáciou aplikácií tretích strán. Systém prešiel viacerými zlepšeniami správy napájania, bluetooth konektivity a celkovej spoľahlivosti.

wp_ss_20160308_0002

Windows 10 PC build 10586.164

Aktualizácia s názvom KB3140768 so sebou opäť neprináša žiadne nové funkcie, ale len potrebné opravy a drobné vylepšenia systému. Vylepšená bola spoľahlivosť inštalácie aplikácií a funkcie Moderátor. Vylepšená výkonnosť systému pre hibernáciu (pravdepodobne rýchlejší prechod do režimu spánku a rovnako rýchlejšie prebúdzanie), sťahovanie a inštaláciu aktualizácií a vytváranie obsahu v aplikáciách. Lepšia podpora pre bluetooth, nositeľnú elektroniku a aplikácie pristupujúce ku kontaktom. Opravené boli problémy s prihlasovaním do Xbox účtu, prehliadačom Internet Explorer 11, nástrojom .Net Framework a pripojením do siete.

Odstránené boli aj viaceré bezpečnostné diery v systéme napríklad v prehliadačoch Microsoft Edge a Internet Explorer, ovládačoch pre prácu s USB médiami a jadrom systému, knižnici PDF, doplnku Adobe Flash Player, ako aj pri prístupe k poškodenému obsahu a podobne.

Windows Update .164Zdroj: Microsoft 1, 2

 

08.03.2016

+