MojWindows

Microsoft mal aktualizáciu pre súčasné smartfóny so systémom Windows Phone vydať ešte v decembri, no nakoniec tento termín presunul na začiatok tohto roka. Niekoľko zahraničných operátorov začiatkom roka zverejnilo na svojich stránkach, že distribúciu aktualizácie už pripravujú. Medzi nimi bol napríklad aj nemecký operátor T-Mobile, ktorý by ju mal sprístupniť už v najbližších dňoch. Poľské zastúpenie rovnakého operátora sa do toho vrhlo po hlave a aktualizáciu pre prvý smartfón – Lumia 640 zverejnilo už včera. Dnes pritom aktualizáciu vydalo pre ďalšie dva smartfóny spadajúce do jeho réžie.

Samotný Microsoft však o tom, kedy aktualizáciu vydá pre smartfóny predávané mimo operátorov, stále mlčí. Najnovšie informácie ale naznačujú, že by k tomu mohlo dôjsť už čoskoro. Spoločnosť totiž pracuje na aplikácii pre používateľov smartfónov so systémom Windows Phone, ktorá pomôže so samotným prechodom.

Windows 10 Upgrade Advisor

Aplikácia s názvom Windows 10 Upgrade Advisor má podľa popisu zistiť, či je pre dané zariadenie dostupný Windows 10 Mobile a podľa potreby užívateľovi  pomôcť pri vytváraní miesta pre tento systém. Vyhľadá súbory, ktoré môžu byť presunuté do OneDrive prípadne na SD kartu, ako aj nepotrebné súbory vhodné na odstránenie. Aplikácia momentálne prebieha interným testovaním a zatiaľ tak nie je dostupná vo Windows Obchode.

Windows 10 Upgrade Advisor

Zdroj: WMPU

14.01.2016

+