MojWindows

Majitelia súčasných smartfónov so systémom Windows Phone by sa po mesiacoch čakania konečne mali dočkať aktualizácie na Windows 10 Mobile. Podľa dostupných informácií ako prví aktualizáciu dostanú majitelia Lumie 640 patriaci pod poľskú pobočku operátora T-Mobile. Ten na svojej stránke včera zverejnil, že aktualizácia je pripravená a užívatelia si ju môžu stiahnuť. Dnešným dňom medzi smartfóny, pre ktoré začal s distribúciou, pribudli Lumia 535 a Lumia 930.

Operátor však upozorňuje, že sa jedná o distribúciu pomocou serverov výrobcu (Microsoft), ktorá prebehne vo vlnách. To znamená, že nie každý používateľ ju dostane v rovnaký čas. Zároveň píše, že samotná aktualizácia nesie označenie 02177.00000.15184.36002. Takto sa však zvykne označovať firmevérová aktualizácia a nie systém Windows 10 Mobile. Poľský operátor sa vyjadril aj prostredníctvom sociálnej siete, kde potvrdil, že ide o Windows 10 Mobile.

poland

Začiatkom januára o prípravách na distribúciu Windows 10 Mobile informovala aj nemecká pobočka operátora T-Mobile. To, že sa pripojil ďalší operátor, znamená, že aktualizácia je na spadnutie aj pre ostatné krajiny.

Zdroj: WMPU, T-Mobile

14.01.2016

+