MojWindows

Portál Petri s odvolaním sa na viaceré svoje zdroje priamo v Microsoft informuje, že od niektorých z plánovaných funkcií, ktoré mala priniesť aktualizácia Redstone, bolo upustené. Dôvodom má byť časová náročnosť práve prebiehajúcich zmien v prístupe k vývoju systému, ako aj v samotnom systéme.

Ide hlavne o úpravy jadra systému, prípravu nových spôsobov, ako budú kompilované jeho jednotlivé verzie, zavádzanie nových prístupov k testovaniu a vyhodnocovaniu chýb, ako aj personálne zmeny vo vývojárskom tíme a podobne. Microsoft si pritom mal vyhradiť niekoľko týždňov len na samotné úpravy v jadre systému Windows 10 a zmeny svojich interných systémov pre vývojárov.

Termín vydania aktualizácie Redstone, ktorá bude omnoho väčšia, ako tá Novembrová (1511), portál uvádza na prvú polovicu tohto roka. Čo znamená, že ak má byť dodržaný, musia vývojári pristúpiť na viacero kompromisov týkajúcich sa práve nových funkcií. Neznamená to však, že novinky dostali úplne červenú.

V aktualizácii Redstone sa môže objaviť aspoň časť z nich, v závislosti od toho ako sa Microsoftu podarí dokončiť prebiehajúce práce. Prinajhoršom sa objavia až v nasledujúcej aktualizácii a nejde tak o žiadnu katastrofu. Článok pritom neuvádza, ktoré konkrétne funkcie boli z aktualizácie Redstone vyňaté. Avizované rozšírenia pre webový prehliadač Microsoft Edge by sa však mali v systéme konečne objaviť.

Zdroj: Petri

20.01.2016

+