MojWindows

Končí prvý poriadny pracovný týždeň tohto roka, a zatiaľ čo sme boli doslova zavalení novinkami z technologickej konferencie CES 2016, na strane programu Windows Insider sa toho moc nedialo. Microsoft ešte ku koncu decembra síce prisľúbil, že nové Insider buildy budú vychádzať  oveľa frekventovanejšie ako tomu bolo doteraz, no zatiaľ panuje ticho.

Celá situácia má však prozaický dôvod. Zamestnanci Microsoftu, ktorí majú na starosti program Windows Insider a teda tvorbu a zverejňovanie nových buildov sa ešte len vracajú do práce po avizovaných dovolenkách. Potvrdil to aj priamo šéf Windows Insider programu Gabriel Aul, na ktorého sa po novom roku vyvalila vlna otázok o dostupnosti nových buildov.

Aul Twitter

Dobrou správou  však je, že na základe celkovej komunikácie, ktorá prebehla medzi Aulom a Insidermi by sme nový Insider build pre Windows 10 PC mohli vidieť už v priebehu budúceho týždňa. Pôjde pritom už o druhý build obsahujúci zmeny, ktoré sa pre bežných užívateľov premietnu vo veľkej pripravovanej aktualizácii známej pod kódovým označením Redstone.

Aul Twitter 2

Tá by sa mala na svetlo sveta dostať niekedy v polovici tohto roka a priniesť má omnoho väčšie zmeny ako Novembrová aktualizácia. No všetko závisí od toho, ako sa bude dariť samotným vývojárom Microsoftu. Jedno je však isté, akonáhle sa vydávanie buildov rozbehne, budeme novinky vidieť omnoho častejšie ako tomu bolo v minulom roku.

Zdroj: neowin

08.01.2016

+