MojWindows

Skupina nadšencov pre technológie dala hlavy dokopy a vytvorila koncept smartfónu, ktorý nesie názov SyncPhone a predstavuje prvé mobilné zariadenie, ktoré beží pod operačným systémom Windows 10 pre desktop. Takisto je na ňom možné spustiť aj ostané operačné systémy ako napr. Android.

Zariadenie je však stále v štádiu vývoja, no pri jeho dokončení by sa malo dostať na trh v troch rôznych prevedeniach (SyncPhone, SyncPhone S, SyncPhone Pro). Každý so spomenutých modelov príde s hliníkovým telom, vstavaným dotykovým perom a vlastným stojanom. Vďaka poslednej spomenutej vlastnosti SyncPhone skôr pôsobí ako miniatúrny tablet Surface Pro, než ako smartfón. Najsilnejší model Pro by mal dokonca disponovať 8 GB operačnou pamäťou RAM, 128 GB vnútorným uložiskom, 20 Mpx zadným fotoaparátom a procesorom Intel Atom x7-Z8700.

Toto všetko znie veľmi lákavo, no má to hneď dva háčiky. Prvým je fakt, že tvorcovia tohto zariadenia jeho vypustenie na trh poňali ako StartUp. Znamená to, že pokiaľ sa do februára 2016 nevyzbiera 750 000 dolárov, na stránke indiegogo, celý koncept tohto smartfónu upadne do zabudnutia. Zatiaľ sa však vyzbieralo len necelých 3000 $, čo je veľmi málo. Ten, kto sa ale rozhodne zainvestovať do tohto StartUp-u pri úspešnom vyzbieraní finančných prostriedkov bude mať možnosť zakúpenia si tohto zariadenia za 199 $ za SyncPhone, 299 $ za SyncPhone S a 499 $ za SyncPhone Pro.

specifikacie

Druhým háčikom je implementovanie operačného systému Windows 10 pre desktop. Je to trošku nelogická voľba, keďže na trhu existuje mobilná varianta tohto systému. Desktop verzia totiž nie je optimalizovaná pre dotyk do takej miery ako Mobile verzia. Každopádne SyncPhone aj tak vyzerá ako atraktívna investícia.

Zdroj: winbeta

01.12.2015

+