MojWindows

Malý nemecký výrobca telefónov Shift ohlásil, že budúci rok bude ponúkať veľmi zaujímavé zariadenie s názvom Shift5+, ktorý v sebe bude mať zabudovaný buď Windows 10 Mobile alebo Android 5.1. Oficiálne hardvérové špecifikácie neuzrú svetlo sveta až do decembra, keď sa otvoria predobjednávky na toto zariadenie.

Výrobca však plánuje do tohto smartfónu zakomponovať  4-jadrový alebo 8-jadrový procesor Snapdragon, viac než 2 GB operačnej pamäte RAM a minimálne interné uložisko s kapacitou 32 GB. Nesmieme zabudnúť na 5 palcový IPS displej, 13 Mpx hlavný fotoaparát a 5 Mpx  selfie snímač. Kapacita odnímateľnej batérie by sa mala pohybovať od 2500 mAh po 3000 mAh. Čo však Shift robí takým zaujímavým je fakt, že používateľ bude môcť v prípade poškodenia rýchlo vymeniť displej, vnútornú pamäť, či ostatné dôležité komponenty.

Asi vás teraz napadlo, že sa podobné zariadenie bude jeho výrobca pýtať minimálne 700 €. Nie je tomu tak. Jeho cena totiž bude v predpredaji stanovená na 399 €, no na trh Shift5+ príde až v treťom kvartály roka 2016, keď sa jeho cena vyšplhá na hladinu 444 €.

Zdroj: windowscentral

13.11.2015

+