MojWindows

Windows Insider program tu už s nami je vyše roka a umožnil množstvu fanúšikov operačného systému Windows 10 odtestovať najnovšie buildy nielen na počítače, ale aj na mobilnú platformu. Stalo sa tak vo februári tohto roka a Windows 10 Mobile tak obdržal nespočetnú spätnú väzbu od používateľov, ktorí si tieto buildy nainštalovali na svoje zariadenia.

Microsoft však v blízkej budúcnosti možno nebude poskytovať používateľom na testovanie len najnovší softvér. Na sociálnych sieťach sa totiž pred nedávnom objavili správy, ktoré boli zamerané na tému „Mali by ste  umožniť Insiderom nákup zariadení, na ktorých je nainštalovaný Preview softvér“. Viceprezident pre inžinierske systémy, Gabe Aul, na ktorého stránku boli tieto požiadavky zaslané odpovedal: „Je to zaujímavý nápad“.

Samozrejme táto odpoveď definitívne neznamená, že sa niečo podobné okamžite stane skutočnosťou, no krátko po nej zopár vyvolených Insiderov obdržalo pozvánky, ktoré sa zrejme budú týkať tejto témy. Microsoft teda posúva hranice Insider programu o úroveň vyššie a umožní používateľom, ktorí sa do veľkej miery angažovali pri vytváraní spätnej väzby pre operačný systém Windows 10, testovať nielen softvér, ale aj nové zariadenia.

V súčasnosti vyberáme Windows Insiderov ako vy, aby sa pridali ku skupine, ktorá bude čoskoro hrať ešte aktívnejšiu rolu vo vývoji Windows 10 Mobile. Na základe vašej výbornej spätnej väzby, ktorú ste nám doteraz poskytli na buildoch Windows 10 Mobile Preview si myslíme, že máte vedomosti a zapálenie stať sa súčasťou tohto tímu.

Vyvolení používatelia samozrejme budú vyzvaní k doloženiu kontaktných informácií ako je adresa bydliska, adresa dodania a taktiež informácií o zariadení, ktoré momentálne používajú. Nemôžeme však zatiaľ tvrdiť, že je táto téma a plány na jej uskutočnenie dotiahnuté dokonca, no Aul a jeho tím majú očividne niečo rozbehnuté a v blízkej budúcnosti môžeme zaznamenať prvých Insiderov, ktorí obdržia najnovšie zariadenia na testovanie.

Zdroj: winbeta

13.11.2015

+