MojWindows

Microsoft začal s reklamou na Windows 10, ktorou vábi používateľov operačných systémov Windows 7 a 8, aby si zaistili prístup k aktualizácii už teraz. Táto masová reklama je len ďalším logickým krokom Microsoft-u, ktorý prostredníctvom svojho blogu dávnejšie avizoval, že aktualizácia na novšiu verziu systému bude zadarmo počas prvého roka od vydania oficiálnej verzie Windows-u 10, čím sleduje zvýšenie atraktivity systému nie len pre samotných používateľov, ale aj pre vývojárov. Samozrejmosťou má byť aj bezplatná podpora aktualizácií po dobu celej životnosti Windows-u 10.

Reklama na rezerváciu aktualizácie Windows 10
Reklama na rezerváciu aktualizácie Windows 10

Windows 10 by podľa viacerých analytikov mal byť prelomovým systémom, ktorý prinesie výrazne oživenie na trh. Totiž, má priniesť mnoho inovačných prvkov ako je napríklad implementáciu hlasovej asistentky Cortana, príchod nového internetového prehliadača Microsoft Edge, ktorý zvalcoval konkurenciu ako je Google Chrome, Firefox, či Internet Explorer v benchmarking-ových testoch, podporu funkcie Continnum, či  prepojenie operačných systémov skrz všetky platformy (PC, Tablet, Smartfón), ktoré bude pre mnohých hlavným lákadlom.

Aktualizácia na Windows 10 bude možná od polovice leta (29.júla) v 190 krajinách sveta s podporou 111 jazykov, medzi ktorými by nemalo chýbať ani Slovensko.

01.06.2015

+