MojWindows

Spoločnosť Microsoft uvedením nového internetového prehliadača s názvom Microsoft Edge pre operačný systém Windows 10 zaujala veľmi dobrú východiskovú pozíciu medzi prehliadačmi. Vďaka novému pokročilému enginu Chakra JavaScript totiž tento prehliadač prináša veľmi dobrý výkon a pozáža svojich konkurentov a hlavne Internet Explorer 11.

Chakra engine totiž bol optimalizovaný tak, aby vedel efektívne zosúladiť všetky funkcie, ktoré sú definované v JavaScripte bez straty akéhokoľvek výkonu. Táto optimalizácia teda dovoľuje stránkam obsahovať oveľa viac JavaScriptu a nijakým spôsobom to neovplyvní rýchlosť. Zmeny sa dočkal aj Chakra parser, ktorý identifikuje globálne premenné, ktoré sa počas vykonávania programu nijakým spôsobom nemenia. Keď Chakra tieto premenné identifikuje do veľkej miery zredukuje vyhľadávanie a ušetrí veľa času a výkonu pre tie procesy, ktoré ich potrebujú.

Microsoft-Edge-Performance Microsoft-Edge-Performance-1

Skrátka Microsoft Edge zaujal pozíciu lídra medzi 64-bit prehliadačmi v Google Octane 2.0 a Apple Jet Stream benchmarkoch. Je oveľa rýchlejší ako jeho predchodca, efektívnejšie rieši rôzne problémy, disponuje prehľadnejším prostredím a rozšírenou funkcionalitou. Nakoniec sa teda predsa len dočkáme kvalitného prehliadača od spoločnosti Microsoft.

Zdroj: microsoft-news

21.05.2015

+