MojWindows

Niekoľko dní dozadu filipínska spoločnosť Cherry Mobile predstavila na známom veľtrhu Computext prvé dve zariadenia s operačným systémom Windows 10. Konkrétne sa jedná o modely Alpha Prime 4 a Alpha Prime 5.

Prvý z dvojice, Alpha Prime 4 ponúka štvorjadrový procesor staršej výroby, Snapdragon 210 s taktom 1,1 GHz, ktorý nájdeme napríklad aj v zariadení Prestigion MultiPhone 8500 DUO, ktorému sekunduje 512 MB RAM operačnej pamäte. Výrobca telefón osadil 4“-palcovým displejom, avšak rozlíšenie neuvádza (pravdepodobne sa bude jednať o rozlíšenie 800 x 600 bodov). Na zadnej strane nájdeme fotoaparát so šošovkou 8 MPx (na prednej strane s 2 MPx) a nechýba tiež ani LTE konektivita.

Alpha Prime 5 je väčším „bračekom“, ktorý narástol o 1“-palec. Rozdiel ešte nájdeme vo veľkosti RAM pamäte, ktorá si polepšila o ďalších 512 MB. Ostatné špecifiká zostali nezmenené.

Ak si však brúsite na dané telefóny zuby, tak vás budem musieť sklamať. Totiž, Cherry Mobile je len lokálnym výrobcom mobilných zariadení, ktorý svoje produkty nevyváža za hranice Filipín.

16.06.2015

+