MojWindows

Spoločnosť Microsoft na MWC 2015 v Barcelone predstavila dvojicu smartfónov, ktoré patria do strednej triedy. Reč je o Microsoft Lumií 640 a 640 XL, o ktorých sme už na našom portáli písali. Osobne ich uviedol šéf Lumia divízie Stephen Elop, ktorý však urobil aj ďalšie zaujímavé prehlásenie ohľadom novej vlajkovej lode Microsoft Lumia, ktorá už bude disponovať najnovším operačným systémom Windows 10 pre smartfóny.

Potvrdili sa tak špekulácie, že Microsoft s predstavením high-end smartfónu počká do uvedenia operačného systému Windows 10. Ten podľa všetkého uvidíme už túto jeseň, takže krátko na to bude určite predstavená aj nová vlajková loď. V tejto chvíli je ťažko povedať, či sa Microsoft rozhodne pokračovať v tradícií high-end smartfónov s PureView snímačmi s vysokým rozlíšením alebo si pre používateľov pripraví niečo úplne nové a prekvapí tak každého.

Elop žiaľ neposkytol žiadne ďalšie informácie ohľadom novej vlajkovej lode, no aspoň vieme s určitosťou tvrdiť, že tento rok od Microsoftu na trhu uvidíme novú vlajkovú loď, na ktorej si budeme môcť otestovať aj funkcionalitu operačného systému Windows 10.

Zdroj: phonearena

04.03.2015

+