MojWindows

Nová verzia operačného systému sa už šíri aj na zariadenia Nokia Lumia a stále viac užívateľov tak môže čerpať výhody spojené s touto aktualizáciou. Microsoft však v novom systéme nevylepšil úplne všetky časti a napríklad taká uzamykacia obrazovka bude prepracovaná v najbližších dňoch.

lockscreen-windows-8-1

Nové API pre uzamykaciu obrazovku pritom nebude súčasťou aktualizácie, ale bude potrebná inštalácia samostatného súboru. Nová uzamykacia obrazovka by mala priniesť množstvo vylepšení vrátane lepších možností prispôsobenia. Práve personalizácia zariadenia je oblasť, v ktorej Windows Phone zaostáva za svojimi konkurentmi. Nová uzamykacia obrazovka by mohla tento nedostatok aspoň sčasti odstrániť a umožniť užívateľom nastaviť si vzhľad a funkcie uzamykacej obrazovky podľa vlastných predstáv.

update-lock-screen

Táto novinka by mala byť dostupná niekedy v priebehu najbližších dní, možno týždňov. Aby ste ju ale mohli používať, budete potrebovať zariadenie s minimálne 1 GB pamäte RAM. Okrem toho bude nová uzamykacia obrazovka dobre fungovať zrejme iba vtedy, ak budete mať vo svojom zariadení nastavený jazyk angličtinu.

Zdroj: gsmarena 

21.07.2014

+