MojWindows

Nespokojní majitelia zariadení Nokia Lumia už poriadne dlho čakali na aktualizáciu na systém Windows Phone 8.1. Toto čakanie sa však blíži ku koncu a Nokia, resp. Microsoft začal uvoľňovať aktualizáciu na novú verziu operačného systému.

Aktualizácia s označením Cyan prináša na Lumia zariadenia kvantum noviniek. Patria medzi ne nová, gestami ovládaná Microsoft klávesnica, veľké množstvo nových prispôsobení, nová aplikácia na fotografie, vylepšenie aplikácií kancelárskeho balíka a pre užívateľov Windows Phone 8.1 na území USA je prístupný aj nový hlasový asistent Cortana.

Spoločnosť zatiaľ neprezradila, ktoré zariadenia dostanú aktualizáciu medzi prvými. Je však známe, že Lumia 1520, Lumia 930 a Lumia Icon získajú podporu pre funkciu Nokia Rich Recording a zvuk Dolby Digital 5.1. Všetky zariadenia Lumia by mali získať vylepšenia fotografií, medzi ktoré patria zlepšenie reprodukcie farieb, lepšie fotografie v slabom osvetlení a vylepšenia fotografií vo formáte RAW.

Zariadenia z rady Lumia dostanú aj vylepšenú podporu pre Bluetooth 4.0, vďaka čomu budú schopné komunikovať s väčším množstvom nositeľných zariadení. Nokia síce už začala uvoľňovať aktualizáciu, no tento proces bude prebiehať postupne, no spoločnosť očakáva, že všetky podporované zariadenia dostanú update v nasledujúcich týždňoch.

Zdroj: engadget

15.07.2014

+