MojWindows

Vďaka zahraničnému webu Unleash the Phones pribudlo na internete niekoľko zaujímavých videí zobrazujúcich novinky z pripravovaného systému Windows Phone 8.1. Konkrétne ide o notifikačnú lištu a klávesnicu, ktorá v novom systéme bude podporovať zadávanie textu ťahom. Obe videá vám samozrejme prinášame aj v našom článku.

[vc_video title=“Notifikačná lišta vo WP 8.1″ link=“http://www.youtube.com/watch?v=s8nmCGCeFmo“]

Ako môžete na prvom z videí vidieť, nová notifikačná lišta v systéme WP 8.1 prinesie skratky pre rýchle nastavenia a niekoľko možností úprav. Dokopy budú dostupné 4 rýchle voľby, kde si môžete navoliť napríklad rýchlu spúšť fotoaparátu, ovládanie displeja alebo prepínač pre Bluetooth či Wi-Fi a tešiť sa môžeme aj na niekoľko nastavení po grafickej stránke.

[vc_video title=“Nová klávesnica vo WP 8.1″ link=“http://www.youtube.com/watch?v=PEdVSMrs0Rw“]

Druhé video zobrazuje novú klávesnicu s podporou pre písanie ťahom. Ako sme na to zvyknutí u zariadení s Androidom, slová bude možné napísať len prejdením prstu po všetkých písmenách v takom poradí, ako sa vyskytujú v slove a klávesnica náš ťah premení aj s autokorekciou na finálne slovo. Hoci nie sú dostupné ďalšie informácie, teší nás, že sa táto funkcia v novom systéme objaví. Ak ste zmeškali všetky novinky, ktoré si pre nás pripravuje Microsoft v aktualizácii na Windows Phone 8.1, prečítajte si nasledujúce články:

Zdroj: PhoneArena, (2)

19.02.2014

+