MojWindows

Po tom, čo Microsoft upravil webové rozhranie svojho digitálneho obchodu, ako aj rozhranie obchodu Xbox Store, na rad konečne prichádza aplikácia Microsoft Store, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou systému Windows 10.

Tá po vizuálnej stránke prechádza identickou úpravou ako webové rozhranie a zároveň dostáva aj nové možnosti pre správu aplikácií. Konkrétne ide o možnosť vzdialenej inštalácie aplikácií a hier. To znamená, že z jedného zariadenia je možné naplánovať inštaláciu na iné zariadenia, kde je používané totožné konto Microsoft.

Nová verzia aplikácie Microsoft Store je podľa dostupných informácií distribuovaná vo viacerých fázach. Chvíľku tak potrvá, kým dorazí ku všetkým používateľom.

Ďalšie vylepšenia v príprave

Microsoft v rámci digitálneho obchodu pred časom začal s testovaním niekoľkých dodatočných vylepšení, po vzore konkurencie. V dohľadnej dobe by sme sa tak mohli dočkať očakávaného „wishlistu“, teda zoznamu prianí, na základe ktorého vás priatelia budú môcť obdarovať tou správnou hrou, prípadne budete informovaný, pokiaľ sa niektorá zo zaradených položiek aktuálne nachádza v zľave.

Vzhľadom na to, že do obchodu nedávno pribudla možnosť ako digitálny obsah niekomu darovať, sa zavedenie zoznamu prianí javí ako ďalší logický krok.

Ďalšou, zjavne pripravovanou, novinkou je nákupný košík, kde budú združované položky, ktoré máte záujem zakúpiť. Kedy presne by sa tieto novinky mohli dostať do obehu nie je známe. Podľa dostupných informácií k nim má prístup len vybraná časť testerov.

Náš tip
Používatelia často nevedia, čo všetko ponúka Microsoft Store. Malo by sa to zmeniť

Zdroj: Aggiornamenti Lumia

24.07.2018

+