MojWindows

Webové rozhranie digitálneho obchodu Microsoft Store len nedávno prešlo modernizáciou, no vyzerá to tak, že okrem vizuálnych úprav sú pripravované aj ďalšie zmeny.

Portál Bleeping Computer informoval, že vo webovom rozhraní sa začala objavovať možnosť „Install on my devices“, ktorá umožňuje zvoliť automatickú inštaláciu aplikácií na vybrané zariadenia prepojené rovnakým Microsoft kontom. Zvolené aplikácie je teda možné na zariadenie nainštalovať bez toho, aby používateľ musel navštíviť aplikáciu Microsoft Store.

Microsoft Store

Táto možnosť podľa dostupných informácií aktuálne prebieha testovaním a dostupná je len vybraným používateľom. Navyše zatiaľ zjavne nie je pripravená na svoju oficiálnu premiéru, keďže podľa testov nainštalovanie aplikácie Netflix týmto spôsobom trvalo až 15 minút. Stránka s technickou podporou uvádza, že funkcia bola pridaná 6. júna, no ďalšie informácie chýbajú.

Microsoft Store

Podobným spôsobom je pritom už nejaký čas možné hry a aplikácie inštalovať v prípade konzoly Xbox One. Teraz zjavne na rad prišli aj počítače. Kedy bude funkcia dostupná pre širokú verejnosť, nie je známe.

Zdroj: BleepingComputer

11.06.2018

+