MojWindows

Microsoft len nedávno upravil webové rozhranie pre správu konta Microsoft, kde zaviedol viacero vizuálnych prvkov spadajúcich pod Fluent Design System, ktorý už dlhšiu dobu používa pre modernizáciu vzhľadu svojho najnovšieho operačného systému Windows 10.

V týchto dňoch ale modernizácia webov pokračuje, a na rad prišla webová verzia digitálneho obchodu Microsoft Store. Tá sa po novom značne ponáša na rozhranie, ktoré vidíme pri používaní aplikácie Microsoft Store vo Windows 10. Zavedene istej konzistencie bolo pravdepodobne jedným z hlavných faktorov pri aktuálnych úpravách.

Po stránke funkčnosti sa modernizované rozhranie správa prakticky totožne ako jeho predchodca, akurát pri tom vyzerá o niečo lepšie. Pri prezeraní hier je veľká časť obrazovky venovaná ukážke, aby návštevníci získali lepšiu predstavu o čom daný produkt vlastne je.

Pribudli aj prehľadnejšie popisy pre vyhľadávanie produktov z podobných kategórií, čo by mohlo celkovú ponuku obchodu čiastočne sprehľadniť.

Zmenené zatiaľ boli zjavne len časti pre zobrazovanie aplikácií a hier, nakoľko pri otvorení webu s ponukou predplatného Xbox Live Gold ešte stále dochádza k zobrazeniu staršieho rozhrania.

04.06.2018

+