MojWindows

Okrem rozšírenia možností Časovej osypočtu aktívnych zariadení s Windows 10, sa Microsoft počas konferencie Build 2018 podelil o základné informácie o novej UWP aplikácii Your Phone. Ako čiastočne napovedá jej samotný názov, určená bude na prepojenie smartfónu a počítačov so systémom Windows 10.

Konkrétne má byť určená na jednoduché prenášanie obsahu medzi dvojicou zariadení, a to vrátane vecí ako správy, upozornenia či fotografie. V praxi to znamená asi toľko, že priamo z počítača bude môcť pohodlne pristupovať k funkciám svojho smartfónu so systémom iOS a Android, či už ide o posielanie SMS správ alebo prácu s upozorneniami od aplikácií.

Spomína sa napríklad plynulé vkladanie fotiek zo smartfónu priamo do dokumentov, s ktorými používateľ pracuje na počítači. To celé jednoduchým potiahnutím myši.

Microsoft síce oznámil, že aplikáciu čoskoro sprístupní členom programu Windows Insider, no v ponuke obchodu Microsoft Store sa dá vyhľadať už dnes.

Dáta, s ktorými aplikácia pracuje, sú podľa vyhlásenia Microsoftu dostupné len na dvojici prepojených zariadení a nedochádza k ich synchronizácii do cloudu.

07.05.2018

+