MojWindows

Microsoft dnes v Seattli odštartoval ďalší ročník vývojárskej konferencie Build. Prvá veľká prezentácia pod taktovkou výkonného riaditeľa spoločnosti Satya Nadellu sa niesla v duchu cloudových technológií a umelej inteligencie, no na konferencii nechýba ani niekoľko zaujímavých noviniek pre koncového používateľa.

Spoločnosť napríklad pokračuje v práci na medziplatformovom prepojení Windows 10, kedy okrem iného rozšíri možnosti funkcie Časová os na smartfónoch so systémom Android a iOS.

Prvé náznaky tejto práce sme mali možnosť vidieť už pred časom, keď v aplikácii Microsoft Launcher pribudla podpora Časovej osy pre webový prehliadač Microsoft Edge. Funkcia, ktorá bola zatiaľ dostupná v beta verzii má čoskoro prejsť do ostrého používania a fungovať bude obojsmerne.

To znamená, že zo smartfónu bude možné pristupovať k webovým stránkam predtým prehliadaným na počítači, a na počítači k stránkam prehliadaným na smartfóne. Na platforme iOS bude Časová os dostupná prostredníctvom aplikácie Microsoft Edge.

Pre platformu Android je navyše plánované rozšírenie Časovej osy o podporu ďalších aplikácií, aby používateľ mohol plynulo prechádzať medzi počítačom a smartfónom, a v práci pokračovať presne tam, kde predtým skončil.

Síce ide o dlhodobý cieľ, na ktorom Microsoft už nejaký ten čas pracuje, no ten teraz naberá podstatne reálnejšie kontúry. Zatiaľ sa v tejto súvislosti spomína práca s dokumentami v rámci aplikácií balíka Office.

Pripravovaná je aj väčšia podpora aplikácie Microsoft Launcher pre podnikových zákazníkov. V tomto smere spomína podporu pre službu Microsoft Intune. Viac noviniek z tejto oblasti má zajtra prezentovať Joe Belfiore.

07.05.2018

+