MojWindows

Od piatku je pre členov programu Windows Insider zaradených do takzvaného okruhu „Fast Ring“ dostupný Windows 10 build 14295. Microsoftu sa opäť podarilo dosiahnuť  súbežné vydanie testovacej „desiatky“ pre smartfóny aj počítače. Navyše mobilný testovací Windows 10 je dostupný už takmer pre všetky smartfóny, ktoré oficiálne dostali Windows 10 Mobile. Jedinou výnimkou je Lumia 635. Tá bude pridaná dodatočne. Čo sa týka samotnej verzie systému, v obidvoch prípadoch (PC aj mobilná) neprináša žiadne nové funkcie, akurát sa zameriava na opravu chýb predošlého buildu 14291.

Windows 10 Mobile build 14295

Opravy:

Opravený bol problém, ktorý v predošlom builde spôsoboval problém so zálohou a následným obnovovaním aplikácií.

Vyriešená bola aj situácia so sťahovaním nových jazykov pre systém a klávesnicu. Po inštalácii sa ale nezobrazuje tlačidlo „Reštartovať“, preto je smartfón potrebné reštartovať ručne.

Známe chyby:

Po aktualizácii na nový build sa stále objavuje problém so synchronizáciou náramkov Microsoft Band. Riešením je obnovenie na továrenské nastavenia a opätovná synchronizácia.

Nefunguje pripájanie k Miracast zaradeniam.

Naďalej pretrváva problém, kedy nie je možné aktualizovať firmvér pre Microsoft Display Dock. Neaktualizovaná verzia obsahuje drobné nedostatky so stabilitou prenosu pri používaní režimu Continuum.

 Windows 10 PC build 14295

Opravy:

Opravený bol problém, ktorý spôsoboval, že po pripojení herných ovládačov (gamepadov) došlo k zamrznutiu systému.

Opravený bol problém, spôsobujúci, že Microsoft Edge obnovil stránku pokiaľ používateľ držal Caps Lock pri zadávaní hesiel.

Prihlasovanie do aplikácie Xbox, ako aj ostatných aplikácií využívajúcich Xbox Live opäť funguje správne.

Bezpečnostné aplikácie spoločnosti Kasperky už fungujú správne.

Známe chyby:

Aplikácia Moderátor na uľahčenie prístupu nedokáže správne pracovať s textom vo viacerých prípadoch.

Na zariadeniach s TPM čipom sa môže objaviť problém so zvukom a trackpadom. Dočasným riešením je vypnutie služby „tpm-maintenance“.

Objavujú sa správy o predčasnom ukončovaní aplikácie QQ, Windows Live Mail, Expression Encoder 4 a ďalších starších aplikácií. V prípade aktualizácie z predošlého buildu 14291 nefunguje pripájanie k Miracast prijímaču. Dočasným riešením je zmeniť v registroch hodnotu “StandaloneDhcpAddress” na “192.168.137.1”. Potrebná hodnota sa nachádza v nasledovnom umiestnení: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters”.

Počítače, ktoré používajú prihlásenie pomocou Windows Hello alebo PIN, spúšťajú na pozadí službu Microsoft Passport. V tomto builde je chyba, kvôli ktorej vtedy Bluetooth začne opakovane vyhľadávať dostupné zariadenia. S tým sú spojené problémy ako znížená výdrž batérie, audio problémy, problematická odozva bezdrôtovej klávesnice a myši, znížená rýchlosť prenosu pomocou pripojenia Bluetooth a podobne. Dočasným riešením je vypnutie služby Microsoft Passport (NgcSvc). Pomocou príkazového riadku s administrátorským prístupom je potrebné spustiť nasledovný príkaz: “reg add HKLM\System\CurrentControlSet\Services\NgcSvc /v Start /t REG_DWORD /d 0x4 /f” a vykonať reštart. Nebudete však môcť využívať službu Windows Hello ani PIN.

Zdroj: Microsoft

27.03.2016

+