MojWindows

Tohtoročná jarná aktualizácia pre Windows 10, teda verzia 1903, so sebou priniesla množstvo zaujímavých vylepšení a drobných zmien. Medzi menšie úpravy patrí aj jemne pozmenený vzhľad systémových nastavení, kde sa v úvodnom okne po novom zobrazuje stručný informatívny prehľad o používateľskom konte a stave služieb OneDrive, Windows Update a Váš Telefón. Respektíve by sa tu zobrazovať mal.

S tým, ako Windows 10 vo verzii 1903 dramaticky rozšíril svoju používateľskú základňu, sa začali ozývať hlasy, ktoré volajú po vysvetlení, prečo sa v systéme nič takéto nenachádza, hoci nainštalovaná je najčerstvejšia verzia aj s opravnými aktualizáciami.

Microsoft preto opätovne pripomenul, že hoci táto novinka do systému prichádza ako súčasť aktualizácie 1903, sprístupnená nie je všetkým používateľom hneď po inštalácii najnovšej verzie. Nový dizajn je dostupný len pre časť vybraných zariadení s Windows 10 v edíciách Home a Pro (bez pripojenia k doméne), pričom okruh je postupne rozširovaný. Nainštalovanie najnovšej verzie teda nezaručuje, že sa hneď dostanete k novému vzhľadu systémových nastavení.

Prečo Microsoft zvolil takýto postup nie je známe, rozhodnutie nevysvetľuje, len o ňom informuje. A tým, ktorí nastavenia v novom kabáte ešte nemajú, nezostáva nič iné, len čakať.

21.10.2019

+