MojWindows

Narastajúca kvalita fotografií vytváraných dnešnými smartfónmi so sebou celkom prirodzene prináša aj ich zvýšenú produkciu, no aj čoraz väčší záujem o ich jednoduchú a rýchlu tlač. Hlavne mladšie ročníky sa o svoje zachytené zážitky chcú podeliť nie len vo virtuálnom svete, ale možno trochu paradoxne, aj vo fyzickej podobe.

HP na túto skutočnosť reagovala uvedením svojej vreckovej fototlačiarne Sprocket, ktorá im to pohodlne umožňuje. O tento produkt zjavne prejavilo záujem širšie publikum, a preto teraz na trh prichádza druhá generácia s názvom HP Sprocket 200.

Opäť ide o zariadenie s veľmi kompaktnými rozmermi (80 x 117 x 25 mm) a váhou iba 172 gramov, ktoré sa vojde aj do vrecka, pričom veľkosťou je porovnateľné s mobilným telefónom. Práve tieto atribúty robia zo Sprocket 200 skvelého parťáka na cesty či oslavy.

Hlavným funkčným pilierom malej tlačiarne je skvelá konektivita s mobilnými telefónmi, čomu dopomáha intuitívna aplikácia HP Sprocket. Tá funguje na prepojenie smartfónu a malinkej tlačiarne, no súčasne slúži aj ako jednoduchý softvér na úpravu fotografií pred samotnou tlačou.

Zaujímavosťou tejto „tlačiarne do vrecka“ je skutočnosť, že funguje bez nutnosti dopĺňať tonerové kazety. Tlač totiž prebieha bez atramentu, nakoľko je zabezpečovaná pomocou technológie Zink, ktorá k zafarbeniu využíva špeciálny termo papier s tromi vrstvami. Inak povedané, na tlačenie svojich fotografií potrebujete mať k dispozícii len tento špeciálny papier.

Ten má zároveň aj atribút samolepky – po odlepení vrchnej vrstvy je možné vytlačenú fotografiu ihneď nalepiť do rodinného albumu alebo na pohľadnicu.

hp sprocket 200 navod

HP uvádza, že druhá generácia tlačiarne Sprocket prináša niekoľko vylepšení, čo je samozrejme očakávané. Primárne má ísť o kvalitnejšiu a ostrejšiu tlač a možnosť pre súčasné pripojenie viacerých používateľov.

Fotografická tlačiareň HP Sprocket 200 je dostupná za výrobcom odporúčanú cenu 126 €. Súčasťou balenia je aj 10 listov samolepiaceho fotopapiera HP ZINK. Papier je následne možné dokúpiť, pričom cena sa pri 20 kusovom balení pohybuje na úrovni 12-13€, pri väčšom, 50 kusovom balení za približne 24€.

HP Sprocket 200

21.10.2019
Zdroj: TS

+