MojWindows

Americká spoločnosť HP Inc. koncom minulého týždňa oznámila plány na ďalšiu reštrukturalizáciu s cieľom znížiť prevádzkové náklady o takmer miliardu dolárov. S týmto krokom súvisí zníženie celkového počtu zamestnancov po celom svete o približne 13 až 16%, čo sa má v číselnom vyjadrení do roku 2022 dotknúť 7-9 tisícok ľudí.

V rámci plánovaných úsporných opatrení sa počíta s mimoriadnymi nákladmi vo výške jednej miliardy dolárov, keďže okrem iného do hry vstúpi aj potreba vyplatiť odstupné, no z dlhodobého pohľadu spoločnosť znížením pracovnej sily ušetrí. O zmenách informoval nastupujúci generálny riaditeľ spoločnosti HP, Enrique Lores, ktorý vedenie efektívne preberie od 1. novembra 2019. Podľa portálu Bloomberg mala spoločnosť počas minulého roka zamestnávať 55000 ľudí.

Do plánov pre spustenie „novej kapitoly“ spoločnosti HP spadá aj zmena spôsobu ako sú nastavované predajné ceny tlačiarní. Hoci podrobnosti je zatiaľ veľmi málo, vo všeobecnosti má dôjsť k zvýšeniu ceny pri modeloch, ktoré podporujú náplne tretích strán a zníženiu ceny pri modeloch, kde je možné používať len originálne náplne HP.

Na otázku koľkých ľudí sa táto zmena dotkne v rámci slovenskej pobočky mi HP zaslalo nasledujúcu odpoveď:

Ide o globálnu reštrukturalizáciu a čísla nerozdeľujeme podľa krajiny, regiónu alebo miesta.

08.10.2019
Zdroj: Bloomberg

+